תכנית יזמות חברתית-עירונית לסטודנטים תושבי נשר וקריית ביאליק

מטרת תכניות היזמות החברתית היא להכיר לסטודנט/ית את עולם היזמות החברתית ואת צורת החשיבה היזמית ולצייד אותו/ה בכלים מעשיים הנדרשים בעולם התעסוקה העכשווי: יצירתיות, פרו-אקטיביות, ייזום והובלת תהליכים ועבודת צוות

במסגרת שיתופי פעולה עם מועצות מקומיות בצפון הארץ יפעלו קבוצות סטודנטים/יות בעיר מגוריהם על מנת לקדם שינוי חברתי ולהתמודד עם אתגרים מקומיים בוערים, חינוכיים, תרבותיים, סביבתיים ועוד.

בתהליך קבוצתי שיתקיים תחת הנחייה של היחידה למעורבות חברתית תעבור הקבוצה משלב מיפוי וחקר אתגרי העיר או הכפר, דרך סיעורי מוחות על פתרונות אפשריים ויצירת שיתופי פעולה רלוונטיים, עד לשלב תכנון ומימוש מיזם קהילתי מקומי.

למה כדאי לי להצטרף?

• תרכשו כלים ומיומנויות יזמות החיוניות לעולם התעסוקה החדש.
  • תתנסו בפתרון בעיות אמתיות, תוך התמודדות עם קשיים ואתגרים.
  • תתנסו בעבודה משותפת עם צוותים מקצועיים ובעלי תפקידים בקהילה.
  • תממשו את הפוטנציאל האישי שלכם לצד פיתוח יכולות עבודה בקבוצה.

מהם תנאי המלגה?
השתתפות בתכנית דורשת 140 שעות פעילות בשנה, 4-5 שעות פעילות בשבוע, ביום ובשעות קבועות שייקבעו לקראת תחילת שנת הלימודים.

גובה המלגה:
10,000 ₪ שיועברו לסטודנט/ית בשתי פעימות.

למי מיועדת המלגה?
לסטודנטים  לתואר ראשון, עדיפות לשנה ב' ומעלה; לסטודנטים לתואר שני עם יתרת לימודים של שנתיים. מאחר והמלגות ממומנות על ידי הרשויות הן מוגבלות לתושבי הרשויות השותפות בלבד.