פעילות חברתית וקהילתית בקרית ים

שכונות שונות בקרית ים עוברות תהליכים של התחדשות עירונית במהלכה עלולות להידחק החוצה אוכלוסיות ותיקות והמרקם החברתי עלול להתפורר.
פרויקטים של התחדשות עירונית מבקשים לייצר רשתות חברתיות-קהילתיות רחבות בשכונת אלה, שתחברנה בין התושבים והמשפחות החיות בהן.
המטרה היא להגדיל ולהעמיק את הקשרים האנושיים בשכונה, להגביר את מידת השיתופיות בין התושבים, וליצור קהילה רחבה עם ערנות חברתית גבוהה כלפי צרכיה וכלפי הסביבה.

הסטודנטים והסטודנטיות הנבחרים יפעילו תוכניות קהילתיות שתלמדנה את התושבים הותיקים על זכויותיהם, יפעילו תוכניות חברתיות וחינוכיות לילדים, עולים חדשים והאוכלוסיה הקשישה בשכונות.

תושבי קרית ים יפעלו ביחד עם עירית קרית ים ליידוע תושבים ותיקים על זכויותיהם ולחיזוק בני הנוער במרכזים הקהילתיים באותן שכונות.

תנאי המלגה:
140 שעות פעילות בשנה, 4-5 שעות פעילות בשבוע.
הפעילות מתקיימת בשעות אחר הצהרים והערב המוקדמים.

גובה המלגה:
10,000 ש"ח שיועברו לסטודנטים בשתי פעימות:
בסוף סמסטר א' ובאוקטובר 2025.

למי מיועדת המלגה?
לסטודנטים וסטודנטיות לתואר ראשון או לתואר שני.

*מאחר והמלגות ממומנות על ידי הרשויות המקומיות ומפעל הפיס, הן מוגבלות לתושבי קרית ים בלבד בהתאם לתוכנית.