פעילות קהילתית בעיר חיפה

סטודנטים תושבי העיר חיפה (ילידי העיר או שוכרי דירות בעיר) יכולים להשתלב באחת מהתכניות הבאות:

1. עמיתים לנוער – עמותה הפועלת ללווי ולחיזוק נוער המתמודדת עם קשיים רגשיים, במיוחד עם חרדה חברתית. הסטודנט ילווה תלמיד/ה אחד בעיר במהלך השנה כולה. במפגשים שבועיים מחוץ לבית תוך הדרכה מקצועית שניתנת על ידי העובדת הסוציאלית של העמותה. הפעילות מתקיימת בעיר חיפה בשעות אחר הצהריים והערב, בהתאם ללוח הזמנים של הסטודנט.

2. קבוצת מדריכי זכויות – כמחצית מהזכאים לקצבאות קיום אינם מקבלים אותן בשל מחסומים כגון חוסר היכרות עם הזכויות, בירוקרטיה, אי ידיעת השפה העברית ויחס סטיגמטי המאופיין בזלזול, השפלה, ביטול והתעלמות. המחלקה לשירותים חברתיים בשכונת הדר מפעילה תכנית המסייעת לתושבים מוחלשים משכונת הדר במיצוי זכויותיהם לצורך שיקום חייהם וחיזוקם. הסטודנטים יפעלו כקבוצה חברתית ואקטיבסטית, תחת הנחייה וליווי שבועיים, בה יוכשרו לסיוע במיצוי זכויות ויתנסו בליווי פרטני של תושבי השכונה. כחלק מההכשרה ייפגשו הסטודנטים עם אנשי מקצוע מגופים ציבוריים שונים כגון המוסד לביטוח לאומי, סיוע משפטי, רשות האכיפה והגבייה ועוד.

3. עמותת תפוח – העמותה מסייעת לחסרי אוריינות דיגיטלית לשנות את מציאות חייהם באמצעות שימוש מושכל בכלים טכנולוגיים. הסטודנטים יכשירו אוכלוסיות בנות הגיל השלישי לצרוך שירותים דיגיטליים באמצעות הפעלת הטלפון החכם והמחשב הביתי. הסטודנטים יעברו הכשרה על ידי העמותה טרם פעילותם, בהתאם ללוח הזמנים של הסטודנט.

4. עמותת אנוש – העמותה הישראלית לבריאות הנפש פועלת לקידום ולתמיכה באנשים המתמודדים עם מוגבלות נפשית, הסטודנטים יפעלו במועדוניות העמותה בהפעלת חוגים בתחומי עניין שונים ובליווי נתמכי העמותה. הסטודנטים יקבלו הכשרה וליווי של עובדי העמותה. הפעילות תתקיים בשעות אחר הצהריים והערב בהתאם ללוח הזמנים של הסטודנט.

5. מועדון שייט זבולון שחפית חיפה – העמותה מפעילה פעילות שייט מפרשיות / פעילות בבריכה לילדים ונוער עם צרכים מיוחדים. הסטודנטים יסייעו לצוות המדריכים במועדון בתפעול פעילות או בבריכה. פעילות השייט מתקיימת באזור חוף שמן בחיפה, בימי שבת בשעות 10:00-13:30 ו/או בימי שלישי 16:30-19:30 במועדון השייט: הסטודנט יידרש לעזור בהכנת הסירות והילדים ליציאה לים, עזרה בתפעול הסירה, עזרה בהגשת ארוחת הצהריים תוך ערנות לצרכי הילדים במהלך הפעילות. לסטודנטים בעלי רקע ימי תבחן האפשרות לשמש כמשיטי סירה. הדרישות: סבלנות ורגישות, נכונות לפעילות ימית, נכונות ללמידה ולקיחת יוזמה ואחריות, יכולת התמדה. אין צורך בידע קודם. סטודנטים פעילים בבריכה: הפעילות תתקיים בבריכת הטכניון, בימי ראשון בין השעות: 17-19. הסטודנטים יסייעו בעזרה בהתארגנות והפעלת הילדים – דרישות: ידע בסיסי בשחייה, סבלנות ורגישות, אחריות ולקיחת יוזמה, יכולת התמדה.

6. עמותת רובין פוד – רובין פוד היא עמותה שמשנה את התופעה של בזבוז מזון. בעיה עצומה ברמה כלכלית, חברתית וסביבתית. יותר מ- 40% מבזבוז המזון בישראל נמצא במשקי הבית לכן חשוב לעמותה להעלות מודעות ולשנות הרגלים ולהנגיש את הנושא בצורה כיפית, חוויתית וטעימה.

7. תכנית חיפה-ליד – תכנית מנהיגות משותפת ליחידה למעורבות חברתית, לשותפות חיפה-בוסטון ולהילל ישראל ומטרתו להכיר לסטודנטים ולסטודנטיות תושבי העיר חיפה את מרקם התושבים המיוחד של העיר, תוך סיורים ומפגשים משמעותיים עם תושביה ויזמיה. במהלך התכנית תתקיים סדנת Photovoice המאפשרת למשתתפים לאצור תערוכת צילומים המציגה את העיר דרך נושא נבחר. הסטודנטים ייבחרו את הנושאים בהם ירצו להתמקד, יצלמו תמונות המבטאות את קולם וזווית ראייתם ויציגו תערוכה משותפת בסיום השנה.

מהם תנאי המלגה?
השתתפות בתכנית דורשת 140 שעות פעילות בשנה, 4-5 שעות פעילות בשבוע.

גובה המלגה:
10,000 ₪ שיועברו לסטודנט/ית בשתי פעימות.

למי מיועדת המלגה?
סטודנטים לתואר ראשון ולתואר שני.
מאחר והמלגות ממומנות על ידי עיריית חיפה ומפעל הפיס, הן מוגבלות לתושבי העיר חיפה בלבד (ילידי העיר, שוכרי דירה ברחבי העיר, או גרים במעונות האוניברסיטה).